Hamšik treći put proglašen za najboljeg slovačkog igrača
Foto: EPA

Ispred Škrtela

Hamšik treći put proglašen za najboljeg slovačkog igrača

Edmir Škorić

Veznjak Napolija Marek Hamšik proglašen je najboljim igračem Slovačke u 2013. godini.

Hamšik je po treći put proglašen za najboljeg igrača Slovačke. Ovu nagradu je osvajao 2009. i 2010. godine, a sada je opet slavio, prekinuvši dominaciju Martina Škrtela, stopera Liverpoola koji je osvajao prethodne dvije godine nagradu.

Slovački dnevni list Pravda je organizovao anketu u saradnji sa Slovačkim nogometnim savezom (SFZ), a Hamšik je slavio ispred Škrtela i Juraja Kučke. 

"Uvijek je lijep osjećaj. Imao sam najbolju sezonu s Napolijem prošle godine. Ipak, ne mogu reći da je to bila ideana godina. Propustio sam neke važne utakmice s reprezentacijom", kazao je Hamšik. 

On je postigao 11 golova i dodao 14 asistencija u prošloj sezoni u kojoj je Napoli zauzeo drugo mjesto u Seriji A. Za najboljeg igrača u slovačkoj Prvoj ligi proglašen je iskusni Robert Vittek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.