Golman Slobode za SportSport.ba

Hamzabegović: Ne idemo sa bijelom zastavom u Lukavicu

J. Duvnjaković

Mirza Hamzabegović je u ovom prijelaznom roku stigao u Slobodu iz malteške Birkirkare, a svojom predstavom u prošlom kolu protiv Rudara stavio je trenera Husrefa Musemića na slatke muke. Barem kada je u pitanju golmanska pozicija. 

"Šta da kažem kada doživite atmosferu koju su napravili domaći navijači, jednostavno to je za poželjeti u situaciji kakva je u Bosni i Hercegovine. Ja sam svojim nastupom zadovoljan koliko se može reći, jer nisam imao mnogo intervencija. Takve utakmice su najgore za golmana i moram reći da rezultat te utakmice nije realan. Falila nam je realizacija, ali pobjeda je pobjeda i nadam se da ćemo u idućem kolu isto proći", kazao je Hamzabegović.

Golman Slobode ističe da u svlačionici Slobode vlada odlična atmosfera uoči utakmice protiv Slavije. 

"Da je bolje, ne bi valjalo. Takva je atmosfera u svlačionici i normalno da respektujemo Slaviju. Ne idemo sa bijelom zastavom, već da pokažemo šta znamo i ostvarimo pobjedu." 

Povratak Kenana Pirića dodatno je zaoštrio konkurenciju na golmanskoj poziciji, a Hamzabegoviću to ne predstavlja veliki problem. 

"U svakom timu je zdravo imati konkurenciju, tako i na golu. Ja ću dati svoj maksimum, to sam rekao i kada sam došao, a trener odlučuje ko će braniti. Nije bitno ko će igrati, bitno je da se pobijedi i da se ostvare ciljevi kluba", zaključuje na kraju Hamzabegović. 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti