Hamzagić na probi u Paderbornu

Nekadašnji veznjak Sarajeva

Hamzagić na probi u Paderbornu

Dženaldin Hamzagić, nekadašnji veznjak Sarajeva, trenutno se nalazi na probi u njemačkom drugoligašu, Paderbornu, a na probnom radu u ovoj njemačkoj ekipi ostat će do sutra.

Hamzagić je napustio redove Sarajeva pred kraj prošle sezone, kada je tim sa Koševa suspendovao pet prvotimaca, među kojima je bio i ovaj 25-godišnji veznjak, koji je od tada bez kluba.

Nekadašnji igrač tima sa Koševa, nedavno je došao na probu, nakon što je preporučen Rogeru Schmidtu, jer tečno govori njemački jezik i odlično se snalazi u odbrambenim zadacima.

Međutim, ukoliko Hamzagić zadovolji trenera Paderborna, koji se takmiči u Cvajti, vjerovatno neće odmah potpisati ugovor, jer bi Schmidt 25-godišnjeg veznjaka radije volio vidjeti naredne sezone u timu.

"On nije igrač kojeg želimo odmah. Radije bih ga vidio u timu u narednoj sezoni", rekao je Schmidt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.