Handanović od ljeta na golu Bayerna

Ne bi trebalo biti problema

Handanović od ljeta na golu Bayerna

Edmir Škorić

Minhenski Bayern prati slovenskog golmana Udinesea Samira Handanovića, potvrdio je to i njegov menadžer Federico Pastorello za jedan slovenski nogometni portal.

Slovenski mediji tvrde kako bi 25-godišnji golman Samir Handanović od ljeta mogao stati na gol minhenskog Bayerna.

"Mislim da je za Samira najbolje da napusti Udinese u ljeto. Bio je jedan od najboljih golmana u Seriji A i trebao bi svakako igrati za veći klub. Znam da je Bayern zainteresovan za njegove usluge. Oni su ga gledali neko vrijeme, a od onoga što sam ja mogao čuti, dosta ga hvale u Minhenu", kazao je Handanovićev menadžer Federico Pastorello za portal Nogomania.com

"Vjerujem da će službena ponuda stići već ovog mjeseca, uz dogovor da se transfer realizuje tokom ljeta. Njegova tržišna cijena je 15 miliona eura, a samo Milan, Inter i Juvnetus bi ga si mogli priuštiti u Italiji."

Handanović je reagirao na ovu vijest, ali je isto tako jako nestrpljiv.

"Mislim da sada nije pravo vrijeme kako bi se raspravljalo o takvim pitanjima. Nisam javno govorio o mogućim transferima, osobito sada kada Udinese nije u najboljoj situaciji u Seriji A. Kada dođe vrijeme, možemo o tome razgovarati", kazao je Handanović.

Ugovor Samiru Handanoviću sa "zebrama" ističe 2012. godine, no jasno je da ga Bavarci žele do ljeta i ne bi im novac trebao predstavljati problem.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.