Handžić: Došao sam osvojiti titulu
Ponovo na Koševu: Haris Handžić

Novo pojačanje Sarajeva

Handžić: Došao sam osvojiti titulu

Sarajevo je dobilo veliko pojačanje u Harisu Handžiću koji će im biti od velike pomoći u nastavku prvenstva. Ovaj mladi fudbaler je stigao na posudbu iz Lecha, gdje nije dobio adekvatnu minutažu.

U Lech su ga doveli baš sa Koševa, ali mu trener do sada nije dao veliku priliku da se dokaže.

"Nakon što sam došao u Lech mogu reći da su me super primili i na početku sam dobivao priliku. Nakon toga naš trener dovodeo je neke svoje igrače i nama mlađima nije dao veliki prostor za igru. Ipak, ja sam ostao čekati svoju priliku, vjerovao sam u sebe, bio siguran da ću je iskoristiti. Kako je vrijeme odmicalo priliku nisam dobio i tada sam počeo razmišljati o promjeni sredine", kaže Handžić za SportSport.ba.

Za ovog mladog fudbalera zanimanje su pokazale neke ekipe iz Njemačke i Hrvatske. Međutim, kada se ukazala prilika da može se vratiti na Koševo, odmah je prihvatio tu soluciju.

"Nakon što su u Lechu vidjeli da sam nezadovoljan i da hoću da idem, rekli su mi da mogu ići samo na posudbu. Odmah je na moju adresu došlo par poziva iz Njemačke i Hrvatske. Odbio sam Cottbus, jer nisam htio ići u taj klub. Tada su me zovnuli iz Sarajeva, a ja sam obavijestio svog menadžera da hoću na Koševo. Brzo smo se dogovorili i evo me nazad".

Handžić ima velike ciljeve sa Sarajevom, a to je i osnovni razlog njegovog povratka na Koševo.

"Sarajevo ima odličnu ekipu koja je veoma dobro posložena. Pohvalio bih i trenera Janjoša, koji je zaista odličan stručnjak. Ja neću da krijem, prije svaga ovdje sam došao da osvojim titulu, a kada vidite postojeći  kadar, to je onda i realno. Htio bih još reći da mi je zadovoljstvo igrati u tandemu sa Alenom Škorom, kojem sam se divio kada sam bio mlađi, a sada ćemo igrati zajedno", rekao je mladi fudbaler Sarajeva za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.