Handžić: O ovome sam sanjao kao dijete
Foto: fksinfo.com

Mladi napadač bordo tima imao debi iz snova

Handžić: O ovome sam sanjao kao dijete

Amel Handžić, mladi napadač Sarajeva, u utakmici 17. kola Premijer lige protiv Slavije debitovao je u bordo dresu i uz to još postigao pogodak.

Handžić je imao debi iz snova. Sarajevo je savladalo Slaviju sa 4:2, a 20-godišnji napadač bordo tima ušao je u 73. minuti umjesto Edina Pehlića i upisao se u strijelce u posljednjim trenucima utakmice.

"Protiv Slavije nam je rezultat bio najvažniji kako bi vratili samopouzdanje. Zadovoljni smo igrom u napadu, jer smo postigli četiri gola, ali moramo obratiti pažnju na odbranu", rekao je Handžić za SportSport.ba, dodavši:

"Ovu utakmicu ću zauvijek pamtiti, jer sam napokon zaigrao na Koševu, pred najboljim navijačima. Uz to sam i postigao gol. Ispunio sam svoj san".

"Ovaj gol mi je samo podstrijek da ovako nastavim raditi. Nadam se da ću u narednim utakmicama dobivatii još više šansi. Sanjao sam kao dijete o ovome, da postignem gol na Koševu i to mi se ispunilo u prvoj utakmici", dodao je za kraj razgovora 20-godišnji napadač.

Ono što je zanimljivo, Amelov brat blizanac, Kenan, prošle sezone debitovao je upravo protiv Slavije i također postigao pogodak u svom prvom nastupu za Sarajevo. Jedina razlika je to što je kapiten Sarajevo to uradio u Lukavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.