Hannover najbliži Borussiji Dortmund
Abdellaoue je načeo Eintracht

Najugodnije iznenađenje lige

Hannover najbliži Borussiji Dortmund

M. Maksimović

Pobjedom protiv Eintrachta u Frankfurtu fudbaleri Hannovera su se probili na potpuno neočekivano visoko drugo mjesto na tabeli.Kaiserslautern je kao domaćin izvukao sa igračem manje bod u duelu sa Kölnom.

Gosti iz Hannovera su  veći dio posla na Commerzbank-Areni obavili u prvom poluvremenu.već u 15.minuti je bilo 0:1, gol je postigao Norvežanin Mohammed Abdellaoue. Samo šest minuta kasnije, već je bilo 0:2, ovaj put je strijelac Christian Schulz.

Iako je domaći sastav imao dovoljno vremena za eventualni popravak, po onome kako je ekipa Eintrachta izgledala na terenu u prvih pola sata, bilo je teško očekivati da se neki preokret na terenu dogodi.Konačnih 0:3 postavio je Didier Ya Konana iz Obale Slonovače minutu prije kraja.

Golom Lukasa Podolskog Köln je od 29.minute kao gost vodio protiv Kaiserslauterna, a kada je isključen Srđan Lakić izgledalo je kako domaćin danas teško može do bodova. Ipak u 51.minuti, Čeh Jan Moravek pronalazi put do mreže Michaela Rensinga.

Nakon današnjih utakmica Hannover je najbliži Borussiji Dortmund sa 34 boda. Eintracht je ispustio priliku da blizu gornjeg doma, trenutačno ima 26 bodova, četiri više od Kaiserslauterna koji je deseti. Köln i dalje nastavlja grčevitu borbu za opstanak, trenutačno je 16. sa isto toliko bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije