Hannover otpustio trenera

Nakon serije loših rezultata

Hannover otpustio trenera

Adnan Beganović

Andreas Bergmann, odlukom čelnih ljudi Hannovera od danas nije više trener trenutno 16-plasirane momčadi Bundeslige.

"Nakon serije od tri uzastopna poraza, te niza od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede, uprava Hannovera nije više bila sigurna da je Andreas Bergmann čovjek koji je sposoban napraviti zaokret. Andreasu zahvaljujemo na vrlo dobrom poslu i vođenju momčadi u teškom periodu nakon smrti Roberta Enkea. Ipak, naši rezultati u posljednje vrijeme nisu prihvatljivi i želimo spriječiti ispadanje u drugu ligu", stoji u Hannoverovom saopštenju.

Bergmann je na klupu Hannovera došao početkom ove sezone, a prije toga radio je kao trener St.Paulija. Ime njegov nasljednika na klupi Hannovera još uvijek nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti