Hannover savladao Borrusiju M'gladbach

28. kolo Bundeslige

Hannover savladao Borrusiju M'gladbach

Edmir Škorić

U utakmici 28. kola njemačke Bundeslige Hannover je dočekao, ove sezone sjajnu Borussiju M'gladbach.

Prvo poluvrijeme na AWD Areni je proteklo bez većih uzbuđenja. Igralo se uz dosta opreza te uz povremene napade koji nisu predstavljali veću prijetnju za golmane.

Na poluvremenu nije bilo izmjena u ekipama. U 52. minuti prva prava prilika za Borussiju. Lopta dolazi do De Camarga ali se iskusni napadač spetljao i propustio šansu da svoju ekipu dovede u vodstvo.

A onda nakon blage terenske inicijative, u 57. minuti Hannover postiže pogodak. Nakon polu-šuta Rauscha sa lijeve strane, loptu u mrežu zakucava Didier Ya Konan.

U 66. minuti dvostruka izmjena u redovima Borussije. Teren su napustili De Camargo i Herrmann, a trener Slomka je u igru poslao Wendta i Hankea.

Nakon pogotka, pritisak Hannovera je opao te su to iskoristili igrači Borussie da i oni malo opasnije zaprijete golmanu Zieleru. U 67. minuti Reus je ušao u kazneni prostor sa desne strane ali je loše šutirao i lopta je otšla u gol-aut.
U nastavku korner za M'gladbach, ali je Jantschke glavom šutirao pored gola.

Ali onda u 76. minuti, stiže kazna za promašaje Borussije. Na ubačaj Jana Schlaudraffa, sa lijeve strane, sjajno reaguje Diouf i pogađa za 2:0.
 
Slavlje na tribinama se još nije ni stišalo a Nordtveit je pobjegao svom čuvaru te neometano ušetao u kazneni prostor i pogodio za 2:1.

Nakon ovog pogotka, treneri su izvršili čak tri izmjene. U timu Hannovera, teren su napustili  Jan Schlaudraff i Rausch, a u igru su ušli Abdellaoue i Chahed.
Favre je iz igre izvadio Jantschkea, a na teren poslao Younesa.

Do kraja smo vidjeli terensku inicijativu Borrusije koja nije urodila plodom te vrijedi samo spomenuti šut Reusa sa 16-ak metara kog je bez većih problema odbranio Zieler.

Hannover: Zieler, Pogatetz, Eggimann, Cherundolo, Schulz, Rausch, Pander, Pinto, Ya Konan, Schlaudraff, Diouf.

Mönchengladbach : ter Stegen, Daems, Nordtveit, Dante, Stranzl, Herrmann, Reus, Neustadter, Arnago, Jantschke, De Camargo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.