Hannover uručio otkaz Mirku Slomki

Pozicija 13 nije zadovoljavajuća

Hannover uručio otkaz Mirku Slomki

Iako su svi bundesligaši na pauzi u Hannoveru je ovih dana bilo poprilično burno, a sve je završilo otkazom za trenera Mirka Slomku.

Hannover je nakon 17. kola prvog dijela sezone u Bundesligi završio na 13. mjestu na tabeli, a pest pobjeda, tri remija i čak devet poraza nije bilo dovoljno uvjerljivo za Upravu „96“-ica da nastave saradnju sa Slomkom.

Slomka je Hannover preuzeo u januaru 2010. godine i te sezone uprkos teškoj situaciji u kojoj se klub nalazio uspio sačuvati bundesligaški status, a kasnije izboriti i nastup u Evropi.

Sada već bivši trener Hannover četvrti je stručnjak koji je smijenjen ove sezone u Bundesligi, a prije njega posao su izgubili Bruno Labbadia (Stuttgart), Thorsten Fink (Hamburg) i Michael Wiesinger (Nürnberg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.