Hansen: Liverpool može pobijediti Cityja

Hansen: Liverpool može pobijediti Cityja

Legenda Liverpoola, Alan Hansen, uvjeren je da Redsi mogu pobijediti ekipu Manchester Cityja u nedjeljnom derbiju Premiershipa.

"Ako Liverpool bude igrao kao protiv Chelseaja ili kao protiv Manchester Cityja prošle sezone, onda može računati na pobjedu u ovom meču. City je pobijedio u 11 od 12 odigranih utakmica u ovoj sezoni i djeluju nedodirljivo, ali gledao sam njihove zadnje dvije utakmice i mogu reći da su ranjivi", rekao je Hansen, dodavši:

"Njihova snaga leži u tome što mogu postići tri ili četiri pogotka i kada ne igraju najbolje, ali ako Liverpool bude stabilan u defanzivi, moći će računati na povoljan rezultat."

Liverpool će na svom Anfieldu u nedjelju dočekati trenutnog lidera na tabeli, momčad Manchester Cityja.Redsi trenutno zauzimaju šesto mjesto, sa velikih 12 bodova zaostatka za Cityjem, ali u posljednje vrijeme igraju sve bolje. Građani ove sezone igraju ubjedljivo najbolji nogomet, a vođeni snagom Edina Džeke i Sergia Aguera, postigli su čak 42 pogotka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti