Haos na Grbavici: Sudije jedva napustile teren, Cocaliću crveni karton

Nezadovoljni suđenjem

Haos na Grbavici: Sudije jedva napustile teren, Cocaliću crveni karton

Edmir Škorić

Na Grbavici je večeras odigran susret Željezničara i Igmana, a završen je rezultatom 1:1.

Plavi su večeras imali imperativ pobjede u borbi za Evropu, dok su gosti iz Konjica došli da osvoje poneki bod u borbi za opstanak.

Golom Ramića, Igman je poveo sa 1:0, ali je domaćin uspio da se spasi, pošto je Amoah pogodio za konačan rezultat.

Kada je sudija odsvirao kraj, krenule su ružne scene. Igrači domaćeg tima su okružili sudije, vjerovatno nezadovoljni suđenjem. Štilić, Cocalić, Krpić, Bekrić... imali su šta da kažu službenim licima.

Najžešći je bio iskusni domaći štoper Edin Cocalić, pa je dobio direktan crveni karton nakon isteka 90. minuta.

Trener Željezničara Nermin Bašić bio je vidno ljut nakon utakmice.

"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj fudbal vodi, ne znam pta treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati da li da izbušimo sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa da krenuemo ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je šesti na tabeli sa 43 boda, te je na pet bodova od trećeplasiranog Sarajeva i četiri kola prije kraja u sve težoj situaciji kada je u pitanju plasman u Evropu.

Igman je sa 30 bodova na devetom mjestu, ali moraće se dobro namučiti da do kraja ostane izvan opasne zone. U narednom kolu Željezničar dočekuje Velež, dok će Igman ugostiti Leotar, posljednjeplasirani tim lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Sabrina je sudio potpuno objektivno, nije navlačio ni na čiju stranu. Naravno štrumpfovi naučili na Mujiće, Demiroviće i ine koji su im donosili pobjede.... Sramota je ponašanje Cocalića, je li možda trebalo dijeliti crvene kartone Igmanu, kao što su to radili protiv Sarajeva Dupovcu , da Željo pobjedi...
10 2
RZ88
Je*o ti mater ćelavu seljacku. Pa pogledaj ti te dzibere. Kriv im sudija sto pojma nemaju.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi