Haos na meču Türkgücüa i Bayerna, prekid u 2. minuti, povrijeđena djeca, a sve zbog transparenta

Isprovocirali domaće

Haos na meču Türkgücüa i Bayerna, prekid u 2. minuti, povrijeđena djeca, a sve zbog transparenta

Edmir Škorić

U Regionalligi Bavarske viđene su ružne scene tokom utakmice Türkgücü München protiv rezervi Bayerna. Policija je odmah intervenisala i utakmica se prekinula.

Türkgücü München i Bayern II počeli su današnji meč 22. kola regionalnog prvenstva u 14 sati, ali ubrzo je došlo do prekida.

Utakmica u sportskom parku u Heimstettenu prekinuta je već u 2. minuti. Okidač je bio očito zabranjen transparent u gostujućem sektoru kojeg su sa sobom imali pripadnici navijačke grupe "Bayern Fanclub Kurdistan". Konkretno, zastava s kurdskim simbolom navodno je izazvala nemir među pristašama Türkgücüa, koje su bile vidno iznervirane.

Kad su dobro opremljeni policajci u uniformama i s kacigama ušli na teren, sudija je poslao igrače u svlačionicu. Nekoliko minuta kasnije vratili su na se na teren, ali nije bilo pomišljanja da se utakmica nastavi.

Dapače, situacija je eskalirala, pa su ekipe ponovo završile u svlačionicama, a policija je transparent uzela pola sata nakon početka prekida, očito paprenim sprejom.

Oglasi

Navodi se da su u toj akciji povrijeđeni navijači, a navodno i djeca. Korišteno je nekoliko vozila hitne pomoći.

Razlog za prekid utakmice bio je taj što sigurnost više nije bila zajamčena, kako je objavio Bavarski nogometni savez.

"Činjenica da je utakmica prekinuta nikako ne može biti u interesu nogometa - bilo kakvom nasilju nema mjesta na našim terenima", poručili su iziz Saveza. U početku je bilo nejasno je li kurdski simbol amblem zabranjene PKK.

U turskoj metropoli Istanbulu prošle je nedjelje u napadu poginulo šest osoba, a više od 80 ih je povrijeđeno. Turska vlada okrivila je PKK, zabranjenu Kurdistansku radničku stranku i kurdsku miliciju YPG.

Türkgücü je inače 1975. godine osnovan od strane turskih migranata u Minhenu, a zanimljivo da su u ovom klubu nastupali i neki bh. nogometaši poput Azura Velagića ili kasima Rahibića. Naravno, u ekipi najviše ima igrača turskog porijekla.

Top Komentari

volta
Kako lijepo integrisu na zapadu Turci i Arapi, kako može neko pomisliti da bi mrava zgazili tamo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti