Harba: Trudit ćemo se da izborimo Evropu

Olimpic nadigrao Zrinjski u subotu

Harba: Trudit ćemo se da izborimo Evropu

Edmir Škorić

Olimpic je u subotu, u utakmici 18. kola Premijer lige BiH,  deklasirao Zrinjski rezultatom 3:0 i dodatno se približio Evropi.

Vukovi su na Otoci ugostili Zrinjski, koji je iza sebe imao seriju dobrih rezultata. Međutim, izuzmemo li prvo poluvrijeme, pobjeda domaćeg tima nije dolazila pod znak pitanja. Pogocima Miloša Vidovića, Harisa Harbe i Ivana Vujičića sve je bilo riješeno u drugih 45 minuta.

"Veoma smo zadovoljni pobjedom. Znali smo da nam dolazi jak protivnik  koji je imao veliku seriju utakmicu bez poraza. Dobro smo se pripremali, prvo poluvrijeme nije bilo onako kako smo očekivalo, ali.u drugom smo postigli dva rana pogotka i to je preokrenulo utakmicu", kazao je za SportSport.ba Haris Harba, koji je postigao drugi pogodak za tim sa Otoke.

"Zadovoljan sam zbog postignutog gola, ali najbitnije je da smo osvojili tri boda. U dobroj sam  formi, ali moram kazati da forma kod svih naših igrača ide uzlaznom putanjom i nadam se da ćemo i u nastavku pružati sjajne partije i bilježiti odlične rezultate".

Olimpic je trenutno na šestoj poziciji sa 30 bodova, a tri više imaju Sarajevo i Borac koji zasad drže te posljednje dvije pozicije koje nude izlazak u Evropu.

"Trudit ćemo se, naravno, da igramo što bolje i mislim da možemo doći do jedne od željenih pozicija, a to je zasigurno plasman u Evropu. No, dakako da je sve na nama", istakao je mladi Harba, a zatim i prokomentirao nadolazeću utakmicu 19. kola Premijer lige BiH s Čelikom.

"Čelik ima stvarno dobrih igrača i moramo dati sve od sebe da bi ih savladali. Poraženi su kdo kuće od Slavije ovog vikenda, pa će učiniti sve da poprave situaciju. Mi vjerujemo da ćemo na kraju ove dvije vezane domaće utakmice okončati sa šest bodova".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti