Harba: Željo svoju priliku može tražiti u odbrani Viktorije

Haris Harba godinu dana nastupa u Češkoj

Harba: Željo svoju priliku može tražiti u odbrani Viktorije

S. Mlaćo

U 2. pretkolu Lige prvaka bosanskohercegovački prvak Željezničar snage će odmjeriti sa Viktorijom Plzen. Ova momčad stigla je do titule u Češkoj, a o njenim kvalitetama za SportSport.ba govori Haris Harba, fudbaler Hradec Kralova.

"U prvenstvu su nas dva puta pobijedili po 3:0, a u kupu smo prvu utakmicu slavili sa 2:1 i upravo sam ja postigao jedan pogodak, ali smo u revanšu izgubili sa 1:0 i Plzen je prošao dalje. Radi se o odličnoj ekipi koja je u zadnje dvije godine pokazala da se može nositi i sa najboljim ekipama u Evropi, a u Češkoj su uz Spartu trenutno bez konkurencije", ističe Harba za SportSport.ba.


Harba o Plzenovim igračima govori sve najbolje, ali vjeruje da Željo ima svoju šansu.


"Dosta su kvalitetni sa velikim brojem dobrih pojedinaca, reprezentativaca, predvođenih na terenu Horvatom koji je pravi šef ekipe. Lopta ide brzo, dosta kombinuju i igraju ofanzivno, a od svih bih izdvojio Daridu koji igra u sredini. Mislim da će Želji biti veoma teško, ali nikad se ne zna. Svoju priliku naš prvak može tražiti u njihovoj odbrani pošto je po meni to slabiji dio ekipe", , otkriva ovaj mladi fudbaler koji je u protekloj sezoni ubilježio 26 nastupa za Hradec Kralove koje će u narednoj sezoni nastupati u drugoj ligi Češke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.