Hargreaves nije registrovan za Ligu prvaka

Hargreaves nije registrovan za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Iako je posljednje ovoljetno pojačanje Manchester Cityja, Owen Hargreaves nije registrovan za klupske nastupe u Ligi prvaka.

Roberto Mancini za nastupe u Ligi prvaka regstirovao je 17 nogometaša (uz osam dodatnih igrača iz vlastitog pogona), a na popisu nije bilo mjesta za bivšeg igrača Manchester Uniteda.

Naravno, bivši nogometaš Bayerna moći će, dokaže li se, razuvjeriti Mancinija da ga ipak svrsta na spisak u januaru, ukoliko City prođe grupnu fazu ili ipak natjecanje nastavi u Evropskoj ligi.

"Važno je da se vratim u ritam igranja natjecateljskih utakmica, a to je nešto što nisam imao priliku već jako dugo. Pred nama je puno utakmica ove sezone u raznim natjecanjima i vjerujem da će prilika doći", rekao je Hargreaves.

Na Mancinijevom popisu za Ligu prvaka nalaze se:

Golmani: Hart, Taylor, Pantilimon

Obrambeni: Richards, Lescott, Clichy, Zabaleta, Kompany, Kolo Toure, Kolarov, Onuoha, Savić

Vezni: Barry, Milner, A. Johnson, De Jong, Yaya Toure, Silva, Nasri

Napadači: Džeko, Tevez, Agüero, Balotelli

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.