Haris Duljević debitovao na Parku Prinčeva, Nimes bez šanse protiv PSG-a
(Foto: EPA)

Ligue 1

Haris Duljević debitovao na Parku Prinčeva, Nimes bez šanse protiv PSG-a

M. Šljivak

PSG je pobjedom krenuo u odbranu titule prvaka Francuske.


Tim Thomasa Tuchela lagano je u 1. kolu na Parku Prinčeva savladao Nimes sa uvjerljivih 3:0.

Dominirao je PSG tokom kompletnog meča, a do vodstva je stigao u 24. minuti. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Edinson Cavani za prednost od 1:0.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, da bi u nastavku PSG sa još dva pogotka završio posao.

Prvo je Kylian Mbappe u 56. minuti meča iskoristio sjajnu loptu Bernata i pogodio je za 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Angel Di Maria u 69. minuti, a ovog puta je asistirao Mbappe.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević debitovao je na Parku Prinčeva u dresu Nimesa.

Ušao je Duljević u 72. minuti meča, ali kao i ostatak njegove ekipe, nije se posebno naigrao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 1. kolo:

PSG - Nimes 3:0

Top Komentari

RodjeniRA
Šta je mogao da pokaže protiv PSGa za 15ak minuta kad je njegov tim već bio potrosen da igra prema naprijed. Ali je očigledno bilo da momak ima dobar pregled igre i odlična dodavanja brzih pasova! On sigurno treba počinjati utakmice i sigurno će se njegov talenat pokazati protiv svih drugih timova u Francuskoj.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi