Haris Handžić strijelac u pobjedi Ufe

Ruska Premier liga, 9. kolo

Haris Handžić strijelac u pobjedi Ufe

Danas su odigrana tri susreta devetog kola ruske Premier lige, a Ufa za koju nastupa bh. internacionalac Haris Handžić na gostujućem terenu savladala je Mordoviju Saransk sa 0:2. 

Ufa je do prvog pogotka stigla u 64. minuti preko Semakina, da bi u dvadeset minuta kasnije prednost gostiju udvostručio Handžić golom sa bijele tačke. Do kraja utakmice bilo je po nekoliko šansi na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen. 

U preostala dva susreta Ural je na svom stadionu poražen od CSKA sa 3:4, a Zenit je u derbiju podijelio bodove sa moskovskim Spartakom, odigravši 0:0.

Ekipa Ufe nalazi se na devetom mjestu ruskog šampionata s 10 osvojenih bodova.

Ruska Premier liga, 9. kolo:
Mordovia Sarank - Ufa 0:2 (Semakin 64., Handžić 84.)
Spartak - Zenit 0:0
Ural – CSKA Moskva 3:4 (Manucarjan 10., Smolov 55., Erokhin 83. / Dzagoev 29, Jeremenko 45.+1, Doumbia 69., 89.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.