Haris Seferović iz Iskre u U19 selekciji

Da ne bi bilo zabune

Haris Seferović iz Iskre u U19 selekciji

Adnan Beganović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine 24. i 26. avgusta odigrat će dvije prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Hrvatske. Selektor našin nada Zoran Bubalo objavio je imena 23 igrača na koje računa za ovu akciju, a među njima se našlo i ime Harisa Seferovića.

Međutim, selektor našeg juniorskog nacionalnog tima potvrdio nam je da se ne radi o igraču Fiorentine, nego bugojanske Iskre.

"Pozvao sam Harisa Seferovića, ali ne ovog iz Fiorentine, nego iz bugojanske Iskre. Radi se o igraču koji standardno igra za Iskru i mislim da je zaslužio poziv", rekao je za SportSport.ba Zoran Bubalo.

Na spisku Bubalo našao se i igrač HSV-a Muhamed Bešić, no još uvijek se ne zna da li će ovaj fudbaler doći na okupljanje.

"Sutra ćemo znati mnogo više što se tiče Bešića. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da će vidjeti s ljudima iz kluba šta oni o svemu misle jer je bio povrijeđen. U svakom slučaju dobro bi nam došao, pa makar da odigra samo jednu od dvije utakmice sa Hrvatskom", istakao je Bubalo.

Selektor jnašeg juniorkog tima pomalo je i ogorčen činjenicom da je ovo prvo okupljanje pred veoma važne kvalifikacione utakmice.

"Ovo će nam biti prvo okupljenje pred kvalifikacije, što nikako nije dobro. Međutim, nema koristi od kukanja. Moramo zasukati rukave i što bolje odraditi i treninge i mečeve. Vremena je doista malo, no valjda to kod nas tako mora biti", zaključio je Bubalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.