Hrvati su široke ruke: Harmonikaš u Berlinu je 'pogađao' jednu za drugom
Vesela je atmosfera među hrvatskim navijačima

Fenomenalne scene

Hrvati su široke ruke: Harmonikaš u Berlinu je 'pogađao' jednu za drugom

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Reprezentacija Hrvatske večerašnjom utakmicom protiv Španije u Berlinu otvara Evropsko prvenstvo.

Hrvatska je s velikim ambicijama stigla na Evropsko prvenstvo. Izabranici Zlatka Dalića konačno traže veliki razultat i na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

A Vatreni će imati ogromnu podršku tokom Eura. Ogroman broj navijača selekcije Hrvatske stigao je iz svih zemalja svijeta i nekoliko sati pred utakmicu već vlada uzavrela atmosfera na ulicama Berlina.

Naravno, čuje se pjesma sa svih strana. Posebno je dobar dan imao jedan harmonikaš koji je uspio zaraditi solidnu cifru.

On je 'pogađao' jednu za drugom pjesmom. Hrvatski navijači su široke ruke i ovom čovjeku se dolazak u Berlin s harmonikom u rukama definitivno isplatio.

Tu je i mnogo manja grupica španskih navijača. Nisu oni naravno ni blizu po navijanju kao Hrvati, a u jednom trenutku se uz pjesmu moglo čuti skanidranje 'Andres Iniesta'.

Oglasi

Večerašnji meč u Berlinu počinje od 18 sati. Već je sada jasno kako će ovo biti domaća utakmica za Hrvatsku jer će biti mnogo više navijača ove selekcije na Olimpijskom stadionu.

Nije to nikakvo čudo. Ogroman broj Hrvata živi u Njemačkoj, nikome nije teško ni putovati iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i definitivno su mnogo više pasionirani fudbalom za razliku od mnogih drugih selekcija.

Duel Hrvatske i Španije sudit će poznati engleski sudija Michael Oliver. Pomoćnici su mu Stuart Burt i Dan Cook, a četvrti sudija je Anthony Taylor. U VAR sobi je Stuart Attwell.

Može se slobodno reći da Hrvati ne bi trebali biti zadovoljni izborom sudija iz Engleske. Često i sam Oliver zna napraviti haos na utakmici, no nadamo se da će danas sve proći bez ikakvih pogrešaka.

Organizovano navijanje u Hrvatskoj i BiH

Hrvatska će imati veliku podršku kod kuće, ali i u Bosni i Hercegovini gdje se po lokalima organizuje gledanje utakmica.

Oglasi

Huk s tribina neće biti jedino što će nositi Vatrene na Euru. U podsvijesti će uvijek imati da igraju za ljude i koji ne mogu doći na utakmice i to će im sigurno biti motiv više.

Obećali su iz tabora Hrvatske da će dati sve od sebe da konačno dođu do vrhunskog rezultata na EP. Za sada nikad nisu uspjeli proći dalje od prvog kruga nokaut faze takmičenja i to silno žele promijeniti.

Podsjetimo, pored Hrvatske i Španije u grupi se nalaze još aktuelni prvak Italija, te selekcija Albanije.

Vatreni za četiri dana igraju drugi meč protiv selekcije Albanije, a u posljednjem kolu grupne faze 24. juna slijedi im duel s Azzurrima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi