Harnik donio pobjedu Švabama

Harnik donio pobjedu Švabama

Odigrana je pretposljednja utakmica 13. kola njemačke Bundeslige.

Stuttgart je na Mercedes Benz Areni dočekao fenjeraše, momčad Augsburga. Prvi gol na utakmici je viđen pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti, kada je Martin Harnik pogodio za slavlje domaćih. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 47. minuti je Daniel Baier asistirao Tobiasu Werneru, koji donosi izjednačenje svojoj momčadi. Slavlje gostiju je kratko trajalo, jer je nakon samo četiri minute precizan, po drugi put, bio Martin Harnik. 

Austrijanac je primio loptu po lijevoj strani, sjajno ušao u kazneni prostor, te je prizemnim šutem matirao golmana gostiju, Mohameda Amsifa.

Rezultat 2:1 je bio i konačan, a Švabe su ovom pobjedom prekinule niz od 3 utakmice bez pobjede, prestigavši na tabeli momčad Hannovera i Bayera. Augsburgu je ovo bio treći uzastopni poraz, a oni će i nakon 13 kola, ostati prikucani na samo dno tabele.

Bundesliga, 13. kolo (nedjelja):
VfB Stuttgart - Augsburg 2:1 (Harnik 41, 51 / Werner 47)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti