Harry Kane: Ako se rasizam ponovi i saigrači budu htjeli napustiti utakmicu svi bi ih podržali
Na utakmici Crne Gore i Engleske čuli su se zaista ružni povici domaćih navijača.

Nakon sramotnih povika navijača Crne Gore

Harry Kane: Ako se rasizam ponovi i saigrači budu htjeli napustiti utakmicu svi bi ih podržali

Esmer Oštraković

Reprezentacija Engleske ostvarila je ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Crnoj Gori, rezultatom 5:1, ali glavna tema bili su rasistički povici domaćih navijača.

Nakon utakmice, kapiten reprezentacije Engleske Harry Kane, dao je zanimljivu izjavu u kojoj je jasno podržao svoje saigrače.

"To je strašno, zaista nije prihvatljivo. Mislim da su to moji saigrači podnijeli jako dobro i bili profesionalni i fokusirani na teren i na svoj posao. Postoje ljudi koji to sada trebaju kazniti, ali mislim da to nije prihvatljivo niti u fudbalu, a ni u bilo kojem drugom dijelu života. Mi smo tim i držimo se zajedno. Nadam se da se to nikad više neće desiti, ali ukoliko se desi i ukoliko bi htjeli napustiti utakmicu podržao bi ih", rekao je Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi