Hart: Balotelli je najbolji izvođač penala

Hart: Balotelli je najbolji izvođač penala

Edmir Škorić

Joe Hart, engleski golman Manchester Cityja, izjavio je kako je Mario Balotelli, njegov suigrač, najbolji izvođač jedanaesteraca.

Hart je odbranio penal Scottu Sinclairu u Citjyevom porazu od Swanseaja (0:1), ali je kazao kako teško može zaustaviti Balotellijeve udarce s 11 metara na treningu.

Italijan je posljednji put "s kreča" zabio Sportingu u 3:2 pobjedi, a dosad nije promašio ove sezone penale koje je izvodio.

"Mrzim to reći, ali on je jedan od najboljih izvođača penala s kojim sam se suočio. Posjeduje nevjerovatnu spososnost da ne mora ni gledati loptu, ako se ne pomakneš on će gađati ugao, a ako se pomakneš, onda će naći drugi način i gotovo je nemoguće zaustaviti ga", kazao je Hart, koji vjeruje da bi, ipak, mogao spasiti svoj gol da na utakmici igra protiv njega.

"Morao bih ući u njegove misli, ali računati i na to da bi Engleska nadigrala Italiju (ako bi igrali jedni protiv drugih) i onda bih bio u mogućnosti da mu odbranim udarac".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.