Hart: Dug je put prije nego postanem kapiten

Hart: Dug je put prije nego postanem kapiten

Edmir Škorić

Prvi golman Manchester Cityja i engleske nogometne reprezentacije, Joe Hart, spominje se kao kandidat za novog kapitena Gordog albiona.

Engleski nogometni savez (FA) prošle je sedmice oduzeo kapitensku traku Johnu Terryju zbog rasističkih uvreda na račun QPR-ovog mladog stopera Antona Ferdinanda, brata poznatijeg Rija Ferdinanda.

Kao nasljednici Terryja spominju se Joe Hart, Steven Gerrard, Frank Lampard i Scott Parker.

"Polaskan sam što me povezuju s funkcijom kapitena, ali mislim da je svaki igrač engleske reprezentacije dosljedan obavljati tu dužnost. Mislim da je ispred mene dug put prije nego postanem kapiten", rekaoje Hart, dodavši:

"Imam jako važnu sezonu sa Cityjem. To je sve na što sam koncetriran  trenutno. Dok igram, ne zanima me ko je kapiten".

Engleski selektor Fabio Capello javio se sa odmora iz Italije, rekavši kako je FA pogriješio što je Terryju oduzeo kapitensku traku, a Hart ne želi sve to komentirati:

"Stvarno ne bih komentirao čitav slučaj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.