Hasagić i Višća iznenadili Trabzonspor

Istanbul BB upisao i drugu uzastopnu pobjedu

Hasagić i Višća iznenadili Trabzonspor

Edmir Škorić

Odigrane su i preostale dvije utakmice subotnjeg programa drugog kola turske Superlige.

Orduspor, koji od ove sezone igra u elitnom društvu, upisao je minimalnu pobjedu nad Manisasporom. Prve bodove u Superligi donio im je Bogdan Stancu, rumunski napadač koji je ljetos stigao iz Galatasaraya, a prije igrao za Steauu iz Bukurešta.

Trabzonspor, viceprvak Turske iz protekle sezone i učesnik Lige prvaka, poražen je na svom Ataturk Olimpiyat stadionu u Istanbulu od gradskog rivala Istanbull Buyuksehir, za kojeg su i večeras nastupali bh. internacionalci Ibrahim Šehić i Edin Višća.

Hasagić je branio na golu 90 minuta, dok je Višća igrao prvo poluvrijeme. Pobjedu je Buyuksehiru donio Kamerunac Pier Webo u 87. minuti. Isti igrač je postigao jedna gol u pobjedi Istanbul BB nad Galatasarayom (2:0) u prošlom kolu,

Turska Supreliga, 2. kolo:

Genclebirligi - Karabukspor 2:1
Orduspor - Manisaspor 1:0 (Stancu 11)
Trabzonspor - Istanbul BB 0:1  (Webo 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.