Hasagić slavio, Zec izgubio
Hasagić je ostao nesavladan u ovom kolu

U sjeni derbija Fenerbahce - Bešiktaš

Hasagić slavio, Zec izgubio

M. Maksimović

Derbi susret petog kola Super Lige u Turskoj igrali su Fenerbahce i Bešitaš. Derbi je završio bez pobjednika 1:1, a sjeni te utakmice ostali su dueli Karabukspor - Genclerbirligi i Istanbul Buyuksehir - Konyaspor.

Genclerbirligi Emira Zeca se nije dobro proveo na gostovanju kod Karabukspora. Domaći su slavili 3:0 golovima Emmanuela Emenikea u 22. i 83.minuti te Hakana Özmerta u 65. Ermin Zec je odradio čitavu utakmicu koju je njegova ekipa završila sa desetoricom jer je u 71.minuti isključen Hursut Meric. Nakon drugog ovosezonskog poraza Genclerbirligi je ostao na pet osvojenih bodova i trenutačno drži 14.mjesto na tabeli.


Istanbul Buyuksehir Kenana Hasagića ima samo tri boda manje od vodeće Burse.Treću pobjedu su Hasagić i ekipa izborili na svom terenu protiv Konyaspor minimalno 1:0. Jedini gol na utakmici je postigao Hervé Tum u 63.minuti. Hasagić je naravno stajao na golu Istanbula.
Derbi susret su u ovom kolu odigrali Fenerbahce i Bešiktaš. Domaći golom Mamadou Niang vodili od 26.minute i kada je izgledalo da će upisati tri sigurna boda, stigao je jedanesterac za goste. Siguran izvođač je bio Guti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.