Hasagić slavio, Zec tugovao

Fudbalsko prvenstvo Turske

Hasagić slavio, Zec tugovao

Adnan Beganović

Danas su odigrane tri utakmice 9. kola turske Super lige.

Buyuksehir našeg Kenana Hasagića upisao je domaću pobjedu u duelu sa Gaziantepsporom, Genclerbirligi za koji nastupa bh. reprezentativac Ermin Zec poražen je na gostovanju kod Trabzonspora, a Antalyaspor svladala je Konyaspor (1:0).

Buyuksehir je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 svladao Gaziantepspor. Jedini pogodak na utakmici postigao je Kose u 33. minuti, a Hasagić se vratio na gol nakon što je prošlu utakmicu propustio zbog povrede.

Genclerbirligi je sjajno otvorio duel protiv Trabzonspora. Momčad našeg reprezentativca Ermina Zeca povela je u 32. minuti pogotkom Calika, no u drugom dijelu domaći su uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo u 68. minuti Yilmaz poravnava, da bi četiri minuta kasnije Coelho pogodio za 2:1, a pogodak za konačnih 3:1 postigao je Bulut u 81. minuti. Zec je na terenu proveo 75 minuta.

Antalyaspor je s minimalnih 1:0 svladala Konyaspor, a jedini pogodak na utakmici postigao je Seras u 31. minuti.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije