Hasanović fudbal započeo igrati na ulici: "U kuću smo ulazili samo da jedemo"

Podsjetio se djetinjstva

Hasanović fudbal započeo igrati na ulici: "U kuću smo ulazili samo da jedemo"

A. Čaušević

Eldar Hasanović je zimus napustio bijeljinski radnik i potpisao za indonežansku ekipu Persita Tangerang.

Hasanović je tokom karijere promijenio veliki broj klubova, obično je igrao u inostranstvu, pa se vraćao u BiH, pa opet ostvarivao inostrani angažman. 

U razgovoru za medije u Indoneziji prisjetio se svojih prvih koraka. Kako kaže sve je počelo na ulici, a u kuću je ulazio samo kako bi ručao.

"Igrao sam fudbal na ulici s bratom i prijateljima. Bilo je drugačije nego sada. Oni s kojim smo igrali su obično bili pet do šest godina stariji", rekao je Hasanović za City News.

"Većini djece roditelji su zabranjivali da ostaju dugo vani, to sa mnom nije bio slučaj. Brat i ja smo ulazili u kuću samo da jedemo i opet izlazili da igramo", prisjetio se iskusni veznjak.

Od dolaska u Indoneziju bivši fudbaler Željezničara, Slobode, Veleža, Čelika, Radnika i drugih klubova je odigrao tri utakmice. Zbog pondemije koronavirusa i tamošnje prvenstvo je trenutno stopirano.

Top Komentari

Div iz šehera
Boljakovo boys
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi