Hasebe do ljeta 2014. u Wolfsburgu

Hasebe do ljeta 2014. u Wolfsburgu

Edmir Škorić

Japanski reprezentativac Makoto Hasebe produžio je svoj ugovor s Wolfsburgom do ljeta 2014. godine.

Njegov aktuelni ugovor važio je do januara naredne godine, ali je isti, na incijativu kluba, produžio do ljeta 2014. godine. Hasebe (27) proveo je u Wolfsburgu dvije sezone, odigrao je 88 utakmica i bio je član Vukova u šampionskoj sezoni 2008/09. Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na četiri miliona eura.

"Drago mi je što ću i u narednim godinama imati priliku igrait za Wolfsburg. Nadam se da ćemo u skorije vrijeme ponovo ostvariti stare rezultate", kazao je Hasebe.

"Oduševljen sam što će Makoto ostati s nama i dalje. On je snažan igrač koji je postao sastavi dio naše momčadi", dodao je Wolfsburgov trener Felix Magath.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.