Hasebe potpisao za Nurnberg

Japanac napustio Wolfsburg

Hasebe potpisao za Nurnberg

Edmir Škorić

Japanski reprezentativac Makoto Hasebe (29) pojačao je redove njemačkog bundesligaša Nurnberga.

Japanc u Nurnberg stiže kao zamjena za Timmyja Simonsa, koji je ovog ljeta prešao u Club Brugge.

"Nakon odlaska Timmyja, razmišljali smo o njegovoj zamjeni. Hasebe se ispostavio kao odgovarajuće rješenje. On je u šest godina provedenih u Wolfsburgu stekao dobar ugled, pa smo se zato odlučili za njega", rekao je sportski direktor Nurnberga Martin Bader.

Hasebe ima iskustvo jer je u Bundesligi odigrao 134 utakmice, poznaje njemački jezik i u Nurnbergu su svjesni da će on biti pravo pojačanje. Hasebe je 2008. godine prešao u Wolfsburg, gdje je osvojio Bundesligu zajedno sa Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem pod palicom Felixa Magatha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.