Hasić: Odličan smo spoj mladosti i iskustva

Mladost dočekuje Borac

Hasić: Odličan smo spoj mladosti i iskustva

E. Čaušević

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u subotu u okviru 18. kola BHT Premijer lige BiH dočekuju Borac.

Mladost igra sjajno ove sezone, te je u devet posljednjih utakmica doživjela samo jedan poraz, a u klubu očekuju pobjedu u sutrašnjem duelu sa banjolučkim sastavom.

Optimista je, pored trenera Ibre Rahimića, sve i jedan igrač ovog tima, kao i veznjak Šerif Hasić, koji kaže da ne treba olako shvatiti Borac iako se nalazi u teškoj situaciji, te da stanje na tabeli nije pravo mjerilo kvaliteta.

"Moram da kažem da kako se igra Premijer liga da je ovo najteža sezona jer na kraju ligu napušta čak šest timova. Većini klubova je prije početka sezone cilj bio opstanak. Mi bi sa ovom pobjedom protiv Borca 80% riješili opstanak. Što se tiče našeg protivnika, imali su niz loših utakmica i sa pobjedom protiv Veleža ponovo su se uključili u borbu za opstanak", izjavio je Hasić na press konferenciji u najavi utakmice, te je još dodao:

"Mlada su ekipa, imali su čak osam igrača mlađih od 21 godine koji su željni dokazivanja i sigurno je kako ih ne smijemo podcijeniti. Mi smo jedan odličan spoj mladosti i iskustva, ali to moramo pokazati na terenu. U ovom susretu smo jači za nekoliko igrača koji su propustili duel sa Slavijom i sigurno je kako idemo na pobjedu koja bi nam osigurala mir, da onda u narednoj polusezoni u kojoj imamo lakši raspored ostvarimo svoj cilj." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, Mladost je na dobrom putu da u debitanskoj sezoni izbori opstanak u elitnom društvu, a utakmica s Borcem svakako bi mogla biti također važna u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.