Haskić: Da smo barem postigli jedan gol

Budućnost poražena na Grbavici

Haskić: Da smo barem postigli jedan gol

Edmir Škorić

Budućnost je na Grbavici odigrala jednu dobru utakmicu, imala i nekoliko zrelih šansi, ali su bodovi na kraju ostali Željezničaru.

Željezničar je sinoć, golovima Višće i Savića, ostvario pobjedu nad Budućnosti (2:0). Iako rezultat govori da su Plavi rutinski došli do bodova, gosti iz Banovića dobro su namučili aktuelnog prvaka države.

"Bilo bi nezahvalno sada govoriti kako Željezničar nije zaslužio pobjedu, ali mišljenja sam da ovaj rezultat nije pravi omjer snaga na terenu. Imali smo nekoliko dobrih prilika i prava je šteta što bar nismo postigli taj utješni gol na Grbavici. Svakako možemo biti ponosni na sebe, jer smo odigrali hrabro protiv aktuelnog prvaka države", kazao je Nermin Haskić za SportSport.ba.

Upravo Haskić je propustio najbolju priliku za goste na utakmici, kada je glavom, potpuno neometan, sa svega pet metara pucao ravno u Šehića.

"Zaista je šteta što ta lopta nije završila u mreži. Ko zna kako bi se utakmica kasnije odvijala da smo poveli, ali šta je tu je. Nastojat ću popraviti realizaciju u utakmicama koje dolaze."

Budućnost u subotu, u okviru 14. kola Premijer lige, dočekuje Leotar i ima priliku pobjeći iz donjeg dijela tabele.

"Leotar je u ovom kolu nadigrao Zrinjskog, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ipak, mi smo trenutno u dobroj formi i mislim da ćemo ostvariti pobjedu sa kojom ćemo napraviti još jedan korak u borbi za opstanak".

"Rudarima" je mrežu načeo Edin Višća, mladi bh. reprezentativac koji je svoje prve fudbalske korake načinio upravo u Banovićima.

"Višća je zaista sjajan fudbaler, ali i sjajna osoba. Drago mi je zbog njega, mislim da je sve ovo zaslužio. Svi u Banovićima pratimo njegove nastupe i vjerujemo da će jednog dana zaigrati i za A reprezentaciju", dodaje Haskić na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije