Haskić: Pao je veliki teret s mojih leđa

Mladi napadač Sarajeva

Haskić: Pao je veliki teret s mojih leđa

Edmir Škorić

Prvi strijelac banovićke Budućnosti u protekloj sezoni, Nermin Haskić, nastavio je sa dobrim partijama i u dresu Sarajeva gdje se nalazi na probnom radu.

Banovićka Budućnost nije uspjela sačuvati premijerligaški status u protekloj sezoni, ali ni svoje najbolje igrače. Tako su Almir Šmigalović i Nermin Haskić ovog ljeta stigli na Koševo kako bi se izborili za dres Sarajeva. Kako sada stvari stoje, njih dvojica mogli bi ostati na Koševu.

Naime, obojica su u pripremnom dvomeču protiv Slavije, odigranom u subotu, pokazali svoje nogometno umijeće. I dok je Šmigalović zabio u Hadžićima u prvoj utakmici koja je odigrana u jutarnjim satima, Haskić je svoj pogodak proslavio u 3:1 trijumfu protiv gostiju iz Lukavice na poprilično ispunjenom Koševu.

"Veliki pritisak je bio na mojim leđima. Obično zakažete onda kada to ne smijete, ali ja sam protiv Slavije odigrao jako dobru utakmicu. Pogodak kojeg sam postigao došao je u pravi čas i, moram priznati, skinuo je ogroman teret s mojih leđa. Stoga ću taj gol dugo pamtiti, pa unatoč činjenici da je postignut u jednoj pripremnoj utakmici", rekao je Haskić u telefonskom razgovoru za SportSport.ba, potom dodavši kako se nada skorom potpisivanju ugovora sa Sarajevom.

"Mislim da sam pokazao da zaslužujem nositi bordo dres. U narednih nekoliko dana, do odlaska u Međugorje, trebao bih potpisati ugovor, a isto to važi i za mog prijatelja Šmigalovića. Jako dobro se osjećam u Sarajevu, svi u klubu su jako dobri, kao i kolege u svlačionici".

Sarajevo već dugo vremena čeka na titulu. Prošle sezone klub je završio kao viceprvak u domaćem prvenstvu, izborio Evropsku ligu, što sad?

"Svi u klubu smatramo da je vrijeme da Sarajevo osvoji titulu. Naravno, ja sam s tim ciljem i došao u ovaj klub. Učinit ću sve da doprinesem dobrim rezultatima u Evropi i prvenstvu, a ako svi budemo dali svoj maksimum, ne vidim razlog da ne budemo prvaci. Imamo dobrog trenera, velike navijače i sve ono što je potrebno da se ostvari uspjeh", kazao je bivši napadač Budućnosti za kraj našeg razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.