Haskić: Sparta nije nepobjediva

Haskić: Sparta nije nepobjediva

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Junak Sarajeva u velikoj 2:0 pobjedi nad Orebrom u 2. pretkolu Evropske lige bio je mladi napadač Nermin Haskić.

Pred velikim brojem svojih navijača Sarajevo je na Koševu s 2:0 savladalo švedsku ekipu i izborilo plasman u 3. pretkolo, obzirom da u Orebru nije bilo golova (0:0). U revanš utakmici Sarajeva i Orebra proslavio se Nermin Haskić, igrač koji je nedavno stigao iz Banovića. Njegova dva gola, praktički, ostavila su Sarajevo u Evropi.

"Sretan sam i ponosan zbog našeg prolaza protiv Orebra. Postići dva gola na Koševu pred onolikim brojem navijača je nevjerovatan osjećaj. Nadam se da će ih biti još puno", kaže Nermin Haskić u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

"Penal kojeg nismo iskoristili na kraju prvog poluvremena uopšte nas nije poremetio. U svlačionici smo već zaboravili taj penal, pa smo u drugom dijelu igrali sa još više žara i sa većom željom da pobijedimo. Uz veliku podršku navijača, jednostavno, nismo mogli da ne pobijedimo".

Haskić je u Sarajevo stigao ovog ljeta iz Banovića, gdje je igrao u Budućnosti koja se prošle sezone oprostila od Premijer lige.

"U Banovićima sam proveo slobodan dan. Svi moji sugrađani me pozdravljaju i drago im je što sam ja bio junak protiv Orebra. Želim puno sreće mom bivšem klubu i da se brzo vrati u Premijer ligu, gde mu je i mjesto".

Pred bordo timom sada su važne utamice sa praškom Spartom u okviru 3. pretkola Evropske lige.

"Plišek je rekao da se odmah okrećemo Sparti i da Orebro zaboravimo. On dobro poznaje Spartu i to je naša prednost. Znamo i mi puno o Sparti, to je u svijetu poznat nogometni klub, ali isto tako je i pobjediv. Što se mene osobno tiče, neću se uobraziti, nastavit ću naporno raditi i truditi se da budem još bolji", za kraj će ovaj mladi napadač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.