Hat-trick Mahmutovića u demoliranju praške Slavije

Prvi strijelac češke Gambrinus lige

Hat-trick Mahmutovića u demoliranju praške Slavije

Dino Kurbegović

Nakon pet odigranih kola u češkoj Gambrinus ligi na vrhu je očekivano Viktorija iz Plzena, dok je najveće iznenađenje otvaranja sezone ekipa Teplica koja se prošle sezone jedva spasila od ispadanja iz lige.

Klub za koji nastupaju trojica naših internacionalaca Aidin Mahmutović, Admir Ljevaković i Aldin Čajić nakon pet odigranih kola ne zna za poraz i ekipa su sa najviše postignutih golova (ukupno 14), od čega su čak sedam dali u sinoćnjem susretu protiv praške Slavije.

Teplice su kako smo sinoć pisali u gostima demolirale jednu od najboljih ekipa u Češkoj, a najveće zasluge pripadaju našim internacionalcima Ljevakoviću i Mahmutoviću, koji su još jednom pokazali da su nosioci igre ovog kluba.

Prvi je postigao gol u samom finišu susreta, dok je drugi upisao hat-trick i tako još jednom svojim golovima srušio ekipu Slavije kojoj redovito u prvenstvenim utakmicama zabija golove.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Napadač Aidin Mahmutović, iako se nalazi u nemilosti trenera zbog toga što ne želi da produži ugovor koji mu na ljeto ističe sa Teplicama, sinoć je demonstrirao svoju brzinu i sjajnu formu. Ovaj 27-godišnjak je odigrao četiri utakmice u ovom prvenstvu sa izuzetno malom minutažom (ukupno 92 minute), ali to ga nije spriječilo da sa ukupno četiri gola predvodi listu najboljih strijelaca Gambrinus lige.

Ukoliko Ljevaković i Mahmutović nastave sa sjajnim igrama tokom čitave sezone nije isključeno da dobiju poziv selektora Safeta Sušića za neku od narednih provjera naše reprezentacije jer upravo njih dvojica nastupaju na pozicijama zadnjeg veznog i napadača (treći izbor), koje su potrebne našoj selekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.