Hat-trick Marija Vrančića, 27 golova na utakmici

Pripremna utakmica Paderborna

Hat-trick Marija Vrančića, 27 golova na utakmici

Nakon što su fudbaleri Paderborna sredinom prošle sedmice sa visokih 14:0 savladali selekciju sastavljenu od fudbalera iz grada Gesekea, ovoga puta su igrači novog bundesligaša bili još "brutalniji".

U sklopu priprema za svoju debitantsku sezonu igrači Paderborna su sa nevjerovatnih 26:1 trijumfovali protiv njemačkog niželigaša SF Oesterholz-Kohlstädt.

Bosanskohercegovački fudbaler Mario Vrančić u pobjedu svog tima ugradio je hat-trick. Fantastični veznjak Paderborna pogađao je u 26. minuti 6:0, u 37. za 10:0 i dvije minute poslije za 12:0.

Igrač koji je svojim golom i asistencijom u posljednjem kolu Paderbornu omogućio historijsku pobjedu kojom se plasirao u Bundesligu nije se pojavljivao na terenu u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.