Hat - trick Šestaka za novi potop Galate

Turska Super liga

Hat - trick Šestaka za novi potop Galate

Adnan Beganović

Danas je odigrano pet utakmica 25. kola turske Super lige nakon kojeg promjena na vrhu nije bilo. Naime, obje vodeće momčadi, Trabzonspor i Fenerbahce, u ovom kolu upisale su trijumfe, pa i dalje imaju isti broj bodova.

Prvu utakmicu danas su odigrali Antalyaspor i Genclerbirligi, a nakon 90 minuta nije bilo golova. Bh. napadač u dresu gostujuće momčadi, Ermin Zec, odigrao je prvih 45 minuta-

Bivša momčad našeg reprezentativca Zvjezdana Misimovića, Galatasaray, nastavila je sa katastrofalnim izdanjima. Danas su od ovog slavnog turskog kluba bolji bili fudbaleri Ankaragucua (3:2). Tri gola za pobjedničku momčad postigao je Šestak, dok su za Galatu strijelci bili Yilmaz i Pino.

Bucaspor je rezultatom 2:1 savladala Gaziantepspor. Strijelci za domaće bili su Basdag i Kucik, dok je za poražene pogodio Tosun.

Golom Pedriela u 3. minuti Sivaspor je s minimalnih 1:0 savladala Kayserispor.

Fenerbahce je na svom terenu dočekao Konyaspor, te je upisao sigurnu pobjedu (2:0) s kojom se na čelu tabele izjednačio sa Trabzonsporom. Strijelci za Fenerbahce bili su Niang i Senturk.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.