Hatem Ben Arfa je kralj skandala: Izbačen je iz ekipe zbog onoga što je rekao treneru Lillea

Novi incident Francuza

Hatem Ben Arfa je kralj skandala: Izbačen je iz ekipe zbog onoga što je rekao treneru Lillea

E. Škorić

Iskusni krilni nogometaš Hatem Ben Arfa (35) izbačen je iz ekipe Lillea zbog svađe s trenerom Jocelynom Gouverennecom koja je nastala usred očajne partije i remija s Bordeauxom u subotu.

Lille je razočarao i protiv posljednjeplasiranog Bordeauxa odigrao samo 0:0, zbog čega se udaljio od mjesta koja vode u Ligu prvaka i u evropska takmičenja. Aktuelni prvak je stvorio niz šansi, ali nedovoljno da se dobije otpisani Bordeaux, koji je uz sve probleme igrao s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme.

Iskusni Ben Arfa bio je vidno razočaran, a igrač koji je u drugom dijelu ušao u igru posvađao se s trenerom Gouverennecom, kojem je rekao: "Igramo loše, preduboko, uopšte ne igramo koja tim koji bi trebao da se bori za Evropu. Pa nismo Guingamp!".

Nije slučajno Ben Arfa spomenuo Guingamp. Naime, trener Gouverennec je u dva navrata u prošlosti trenirao Guingamp.

Njegovo ponašanje smatralo se neprekiladnim, te je trenutno izbačen iz ekipe, a uprava kluba pokrenula je internu istragu o incidentu.

Oglasi

Budući da je preostalo samo nekoliko utakmica do kraja sezone i da Ben Arfa ima kratkoročan ugovor, moguće da je ovo bila posljednja njegova utakmica za Lille u koji je stigao tek nedavno, u januaru.

U igračevu odbranu stao je njegov bivši trener Mathieu Bodmer, koji je s njim radio u Lyonu i Nici.

"On je takva osoba, kaže sve što misli. Smatram da je to kvaliteta čovjeka, ali to neki smatraju nedostatkom. Kad nešto nije u redu, on će to reći i neće zadržati za sebe. Stvari nekada ne idu u pravom smjeru, a na ovaj način samo je želio da pomogne svom timu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo nije prvi incident u karijeri Ben Arfe, pošto je igrajući za PSG imao sukob sa katarskim bogatašima i vlasnicima kluba, a "nepopravljim" ga nazvao i Alan Pardew, s kojim je radio u Hull Cityju.

Iskusni krilni napadač je zaista bio veliki talent, ali je često imao mrlje u karijeri. Igrao je priej Lille za Bordeaux, Rennes, Valladolid, PSG, Nicu, Newcastle, Hull City, Marseille i Lyon, a osim toga je 15 puta nosio dres reprezentacije Francuske za koju je postigao i dva gola.

Top Komentari

K79
arapsko prepotentno arapče :D
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi