Haurdić asistirao u trijumfu Jabloneca

Sjajna predstava mladoh bh. reprezentativca

Haurdić asistirao u trijumfu Jabloneca

Adnan Beganović

Danas su odigrana četiri susreta 5. kola fudbalskog prvenstva Češke, dok je u nama najzanimljivijem Jablonec pred svojim navijačima svladao Bohemians (3:1), a sjajnu partiju u dresu pobjedničke momčadi pružio je mladi bh. reprezentativac Anes Haurdić.

Bohemians je bolje otovrio susret i u 22. minuti preko Baleka došao je do prednosti. Međutim, momčad našeg Haurdića uspjela je do odmora preokrenuti rezultat. Prvo je Jarolim u 34. minuti pogodio za izjednačenje, da bi u 45. Vosahlik donio Jablonecu prednost.

Isti igrač u 60. minuti na asistenciju Haurdića postigap je pogodak za kasnije će se ispostaviti konačnih 3:1.

Slavia iz Praga pretrpjela je poraz pred svojim navijačima. Bolji od Slavie bio je Liberec (1:3), za koji je dva gola postigao Kerić, a jedan Stajner, dok je jedini gol za domaće postigao Kisel.

U ostala dva susreta Plzen je rezultatom 3:0 svladao Slovacko, dok su Budejovice i Hradec podijelili bodove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.