Haurdić strijelac u pobjedi Jabloneca

Fudbalsko prvenstvo Češke

Haurdić strijelac u pobjedi Jabloneca

Adnan Beganović

U okviru 12. kola fudbalskog prvenstva Češke Jablonec čije boje brani bh. internacionalac Anes Haurdić sa ubjedljivih 5:1 svladao je Pribram, a i naš mladi reprezentativac upisao se u listu strijelaca.

Sve do 45. minute nije bilo pogodaka, a onda Pekhart dovodi Jablonec u vodstvo. Početkom drugog dijela, tačnije u 55. minuti Kovarik udvostručuje prednost domaćih, da bi u 74. minuti Haurdić pogodio za visokih 3:0.

Samo četiri minute kasnije Pitak pogađa za 4:0, da bi u 83. minuti Pekhart svojim drugim golom povisio na 5:0, a počasni gol za Pribram postigao je Klesa u sudijskoj nadoknadi vremena.

Haurdić je utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače, a u igri u 65. minuti umjesto Vosahlika.

Hradec Kralove i Mlada Bolesav su remizirali, dok je Plzen sa uvjerljivih 4:1 svladao Brno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.