Haurdić strijelac u trijumfu Jabloneca

Prvenstvo Češke, 23. kolo

Haurdić strijelac u trijumfu Jabloneca

A. Beganović

U okviru 23. kola češkog fudbalskog prvenstva Jablonec je pred svojim navijačima pobijedio Sigmu Olomuc (3:1), a posljednji, treći pogodak za domaće postigao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anes Haurdić.

Sigma je bolje otvorila susret i u 28. minuti preko Petra došla je do vodstva. Međutim, do kraja prvog poluvremena Jablonec je uspio preokrenuti.

Prvo je u 37. minuti Jarolim izjednačio, da bi 4 minute kasnije Ellias pogodio za vodstvo domaće momčadi. Tačku na i u ovom susretu stavio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anes Haurdić, koji je zabio za konačnih 3:1 u 86. minuti. Mladi reprezentativac BiH utakmicu je počeo s klupe za rezerve, a u igru je ušao u 71. minuti.

Jablonec se ovom pobjedom izjednačio na 2. mjestu na tabeli sa Teplicama. Obje momčadi imaju po 44 boda, s tim da Teplice imaju susret manje, kao i vodeća Sparta, koja ima i dva boda više.

Jablonec - Sigma 3:1 (Jarolim 37', Ellias 41, Haurdić 86' / Petr 28')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.