Hebibović: Bodovi ostaju u Mostaru

Velež protiv GOŠK-a

Hebibović: Bodovi ostaju u Mostaru

Adnan Beganović

U okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige u Mostaru će snage odmjeriti Velež i GOŠK, a u taboru Rođeni pred ovaj susret vlada optimistična atmosfera.

Nakon što su u srijedu rutinski prošli prepreku u 1/16 finala Kupa BiH, sve misli u taboru Veleža usmjerene su prema sutrašnjem protivniku. Gošk se u srijedu iz Travnika vratio sa osiguranim plasmanom u 1/8 finala kupa, što je dovoljan signal za maksimalnu mobilizaciju. Svjesni su toga i igrači Veleža.

"Gošk je pobijedio u Travniku, a u prošlom kolu su remizirali kod kuće sa Slavijom. Sigurno je da će sutra učiniti sve da se iskupe. Sjetimo se prošle sezone, kada su saznali da im ne odgovaraju rezultati na drugim terenima i da ispadaju iz lige, bukvalno su „prešaltali“ u petu, krenuli sa četvoricom napadača i uspjeli postići dva gola. Dakle, sve to je razlog za maksimalnu ozbiljnost. Uopšte nije važno ko će im igrati , svi ovi rezultati zahtijevaju maksimalnu ozbiljnost", kaže Anel Hebibović, prvi strijelac Rođenih.

Stručni štab Veleža sutra neće moći računati na četvoricu igrača. Zbog tri žuta kartona ne igraju Denis Zvonić i Šefko Okić, dok zbog povrede Samir Merzić i Admir Kajtaz. U konkurenciju se vraća stoper Zlatko Kazazić. Anel Hebibović je sa četiri prvenstvena i jedan postignut u kupu, trenutno prvi strijelac mlade ekipe Veleža. Sutra se očekuju golovi.

"Naravno da se očekuju i nije bitno hoću li ih ja postići ili neko od kolega. Bodovi trebaju ostati u Mostaru", naglašava prvi strijelac Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.