Hebibović: Džoker sa klupe – zašto da ne ?

Dvostruki strijelac protiv Gradine

Hebibović: Džoker sa klupe – zašto da ne ?

A. Haznadarević

Anel Hebibović se u prva četiri premijerligaška kola nametnuo kao igrač preokreta. Podsjetimo, u prvom kolu, odmah nakon što je ušao sa klupe, prvo se našao u sto postotnoj prilici, a odmah poslije toga i postigao pogodak.

U subotu je bio glavni egzekutor preokreta, a pored postignuta dva pogotka i još dva puta je izlazio sam pred golmana. Sve ovo dovelo ga je na sam vrh strijelaca BH Telecom premier lige. Nakon što je u proteklom periodu bilo dosta dilema koja je njegova osnovna pozicija, jer je u zvaničnim mečevima igrao i lijevog i desnog beka, te centralnog i krilnog veznog, sada se pojavila nova nedoumica, da li početi od prve minute ili biti džoker sa klupe.

"Prije svega drago mi je da smo došli do pobjede u Gradačcu. Vrlo važna pobjeda za nas, posebno za samopouzdanje naše mlade ekipe. Što se tiče pozicije, meni je zaista svejedno gdje igram. Trener odlučuje i čini ono što mu najviše treba u tom trenutku. Moje je da ispunim ono što mi je postavljeno, kazao je Hebibović za SportSport.ba, te nastavio:

"Sa trenerom od početka prvenstva redovno razgovaram i nema nikakve dileme da sam ja dio početne jedanaestorke po svojim igrama. Međutim, i trener mi je rekao da je načinu igre kakav preferiramo, potrebno da imamo igrače sa klupe koji mogu svojim pristupom i igrom donijeti dodatni impuls ekipi i eventualno preokret ako je potrebno. Ja sam sretan što takvu ulogu ispunjavam. Zašto ne bi bio džoker sa klupe, pa ovako sam postigao tri pogotka i ovjerili smo šest bodova. Naravno, do toga je došlo zahvaljujući mojim saigračima, konkretno u posljednjoj utakmici asistencijama Okića i Demića. Mislim da svi mi imamo neku ulogu u timu i treba da svoje kvalitete podredimo kolektivu, jer samo tako možemo do pobjede. Vjerujte nimalo se ne opterećujem igram li od početka i koja sam pozicija. Najvažnije je da dolazimo do bodova", ističe Hebibović.

U sljedećem kolu Rođeni igraju sa Olimpicom. Vukovi sa Otoke poraženi su subotu i u Mostar dolaze po iskupljenje, jer ambicije i uloženo u ekipu su im mnogo veće od sadašnje
pozicije na tabeli.

"Svjestan sam da je Olimpic mnogo uložio i da su jako dobra ekipe. Nema sumnje u to. Međutim, mi ćemo dati sto posto od sebe i potruditi se da bodovi ostanu u Mostaru", zaključio je trenutno prvi strijelac Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.