Hecking: Zaslužena pobjeda Mainza

Hecking: Zaslužena pobjeda Mainza

Edmir Škorić

Nuernberg je olako savaldan na gostovanju kod Mainza (0:3), a trener Dieter Hecking, iako svjestan teškog poraza, ističe kako se njegova momčad popravila u odnosu na poraz proitv Kaiserslauterna iz prošlog kola.

Mainz je poveo preko Schurrlea u 27. minuti, na 2:0 je u 54. minuti povisio Noveski, a tačku na 'i' postavio je Allagui golom u finišu utakmice.

"Momčad je pokazala veliki odgovor na blijedo izdanje prošlog kola protiv Kaiserslauterna, ali ponovo smo poraženi", rekao je Dieter Hecking, dodavši:

"Bila je to poprilično neizvjesna utakmica, ali Mainz je zasluženo slavio".

Unatoč porazu, Nuernberg se nije pomjerio sa desetog mjesta, no teško je vjerovati da će tu i ostati, obzirom da se sve ostale utakmice igraju danas i sutra.

Mainz u narednom kolu gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta, dok će Nuernberg ugostiti vodeću dortmundsku Borussiju, te pokušati popraviti učinak od tri primljena gola po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.