Hector Cuper novi trener Arisa

Ponovo u klupskom fudbalu

Hector Cuper novi trener Arisa

Adnan Beganović

Argentinski fudbalski stručnjak, Hector Cuper, potpisao je jednogodišnji ugovor s grčkim Arisom na čijoj će klupi zamijeniti Iomara Mazinhoa.

Čelnici grčkog kluba nezadovoljni rezultatima zahvalili su se na saradnji Mazinhou i na njegovo mjesto doveli Cupera, koji je posljednji posao imao na klupi gruzijske reprezentacije s kojom se baš i nije proslavio jer u 10 utakmica kvalifikacija nije upisao niti jednu pobjedu.

Cuper je osim reprezentacije Gruzije vodio Huracan, Lanus, Mallorcu, Valenciju, Inter, Betis i Parmu, a najveći trag ostavio je u Valenciji s kojom je dva puta igrao finale Lige prvaka.

Nakon 9 odigranih kola u grčkom prvenstvu Aris se s 14 bodova nalazi na 5. mjestu, a Cuper će imati zadatak ovu momčad odvesti u neko od evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije