Hector Cuper novi trener Racinga

Hector Cuper novi trener Racinga

Edmir Škorić

Racing Santander danas je dobio novog trenera. Ovog španskog prvoligaša trenirat će priznati argentinski stručnjak Hector Cuper.

Cuper je pristao na jednogodišnji ugovor sa Racingom i, nakon što je u grčkoj vodio s klupe Aris, vraća se u Španiju. Podsjetimo da je sa dosta uspjeha Argentinac trenirao Valenciju, s kojom je 2001. godine igrao u finalu Lige prvaka.

Ranije je trenirao i Inter, Betis, Parmu te Mallorcu s kojom je osvojio trofej Kupa Kralja. Također je svojevremeno sjedio na klupi Gruzije.

Inače, na klupi Racinga naslijedit će Marcelina Garciju Torala koji je napustio klub i preuzeo Sevillu, budući da je  Racing u teškoj krizi. Navodno trenutni vlasnik Ahsan Ali Syed nije isplatio plate igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije