Heerenveen bolji od Zwollea, Rodi derbi začelja

Eredivisie Holandije

Heerenveen bolji od Zwollea, Rodi derbi začelja

Drugi trijumf u nizu ostvario je tim AZ Alkmara rezultatom 4:0 protiv slabašnog Heraclesa na domaćem terenu. 

Strijelci za AZ bili su tri puta sjajni Johannsson i Elm. Gosti su od 24. minuta igrali sa igračem manje jer je isključen Koenders. AZ je trenutno na sedmom mjestu sa 40 bodova, dok je Heracles trinaesti sa deset bodova manje.

Susret dva najslabije rangirana kluba Eredivisie, Rode i Nijmegena, slavio je domaćin rezultatom 3:1. Pogađali su dva puta Hupperts i jednom Hocher, dok je čast gostiju spasio Higdon.

Siguran domaćin bio je i Heerenveen protiv Zwollea pobjedom 3:0. Strijelci u trijumfu bili su Basacikoglu, Van La Parra i Finnbogason. Heerenveen je šesti sa 43 boda, dok je Zwolle osmi sa 34.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.