Heinze donio Marseilleu pobjedu

PSG savladan na Veledromu

Heinze donio Marseilleu pobjedu

E. Škorić

U zaostaloj utakmici 10. kola francuskog Le Championnata, Marseille je golom Gabriel Heinzea uspio savladati Paris SG na svom Veledromu.

Podsjetimo, susret 10. kola između Olympique Marseillea i PSG-a bio je odgođen zbog sumnje na svinjsku gripu nekolicine gostujućih igrača.

Večeras je taj susret odigran i pripao je Marseilleu, koji je došao do minimalne ali vrijedne i zaslužene pobjede. Gol odluke postigao je Argentinac Gabriel Heinze u 25. minuti i to na ubačaj Brandaa sa lijeve strane iz slobodnog udarca. Bivši defanzivac Manchester Uniteda našao se ispred Aramnda i iz teške pozicije glavom matirao Gergory Coupeta.

Ovom pobjedom Marseille je skočio za nekoliko mjesta i sada se nalazi na četvrtoj poziciji sa svega tri boda manje od vodećeg Bordeauxa. Ekipa sa Parka prinčeva nalazi se na 13. mjestu. Podsjetimo da se čitavo prvenstvo odgodilo za vrijeme reprezentativnih nastupa, pa je sutra i u nedjelju na rasporedu 13. kolo.

Marseille - Paris SG 1:0 (Heinze 25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.