Heinze iz Reala u Marseille

Heinze iz Reala u Marseille

Edmir Škorić

Real Madrid potvrdio je na svojim službenim stranicama prelazak Argentinca Gabriel Heinzea u francuski Marseille. Jasno je kako bivši branič PSG-a nije imao mjesta u Pellegrinijevom timu, a 31-godišnjak će sa Olympiqueom potpisati trogodišnji ugovor.

Argentinac Gabriel Heinze od večeras će, kako prenose iz madridskog kluba, postati novi član francuskog Marseillea. U kratkoj izjavi na službenoj stranici "kraljeva" piše: "Real Madrid i Marseille postigli su sporazum za prelazak Argentinca Gabriel Heinzea u francuski klub."

31-godišnjak je već bio u Masreilleu kako bi dovršio ljekarski pregled, a trogodišnji ugovor je potpisao i prije službene potvrde Reala.

"Cilj je jasan i to je razlog zašto sam ovdje. Svi veliki klubovi uvijek se bore za naslove i to je ono što želim ovdje raditi. Uživao sam dvije sezone igrajući u velikom klubu, ali život nogometaša je takav. Mi uvijek mijenjamo timove. Ponosam sam što sam ovdje i dat ću sve od sebe za najbolje rezultate."

Trener OM-a Didier Deschamps također je zadovoljan dolaskom Argentinca u klub.

"On je tipičan argentinski branič. Voli dobre bitke, tvrd je i ima dobre tehničke karaktersitike. On nije samo 'razbijač'".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.