Heinze: Ne ovisimo samo o Messiju

Heinze: Ne ovisimo samo o Messiju

Edmir Škorić

Gabriel Heinze, defanzivac Marseillea i reprezentacije Argentine, poručuje da Messi nije jedina opasnost po protivnike Gaučosa.

Glavna zvijezda Svjetskog prvenstva zasigurno je Lionel Messi, omaleni napadač Barcelone i trenutno najbolji nogometaš na svijetu po izboru FIFA-e. Ipak, Gabriel Heinze, igrač francuskog Marseillea, smatra da Argentina ovisi o čitavoj momčadi, a ne samo o Messiju.
"Svatko očekuje nešto kada Lionel dotakne loptu, to je normalno jer je najbolji na svijetu, te je u pravoj formi, ali Argentina ne ovisi samo o njemu, već o čitavoj momčadi kao grupi", kazao je Heinze, te dodaje.

"Nevjerovatno je ono što on radi, ali i on je samo jedan igrač i može pogriješiti.

Argentina igra u skupini B zajedno sa Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom. Heinze je naročito upoznat sa prvim protivnikom - Nigerijom.

"Mnogi od nas poznaju neke od nigerijskih igrača nakon što su igrali protiv njih u Francuskoj i Engleskoj. Nigerija ima veoma dobre igrače, fizički jake i talentirani su puno. Moramo biti spremni."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.